Dutch in Dordrecht

Over Dutch in Dordrecht

De docent

Mijn naam is Tanja van Joolingen. In 2013 heb ik de taalschool Dutch in Dordrecht opgericht. Met veel plezier geef ik individuele taallessen en groepscursussen aan anderstaligen uit allerlei landen. Ik organiseer verschillende lesprogramma’s op maat en ontwikkel hiervoor steeds nieuw lesmateriaal.

Inmiddels heb ik ruim 8 jaar ervaring op het gebied van onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Door de vele anderstalige leerlingen die ik begeleid heb en tijdens mijn reizen tegengekomen ben, is de interesse voor het vakgebied Nederlands als Tweede Taal (NT2) ontstaan. Nadat ik de docentenopleiding NT2 in volwasseneneducatie had afgerond, heb ik een aantal jaar gewerkt bij een grote onderwijsinstelling als coördinator en NT2-docent.

Met mijn kennis, ervaring en passie wil ik proberen anderstalige mensen thuis te laten voelen in Nederland. Op een ontspannen en flexibele manier wil ik mensen motiveren en inspireren voor het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Vanuit deze gedachte is Dutch in Dordrecht ontstaan. Het is mijn uitdaging om de persoonlijk leerdoelen  van cursisten concreet en praktisch vorm te geven.

Dutch in Dordrecht

Visie

Dutch in Dordrecht gelooft dat iedereen de Nederlandse taal kan leren, jij dus ook! Het doel is om voor iedereen een passend taalprogramma samen te stellen. De docent helpt je de taal te leren op een manier die het beste bij jou past.

Dutch in Dordrecht streeft ernaar om het optimale resultaat te behalen, zonder dat daarbij het ‘fun' aspect uit het oog verloren wordt. Door actieve werkvormen en actueel lesmateriaal zijn de lessen uitdagend en afwisselend, waardoor gemakkelijker geleerd wordt.

Kwaliteit en functionaliteit staan voorop. Het is belangrijk dat je de leerstof direct kunt toepassen in de praktijk. Het leren van de taal moet ervoor zorgen dat je makkelijker contact met anderen kunt leggen, beter kunt functioneren op het werk en daardoor meer zelfvertrouwen krijgt. Naast het leren van de taal, besteedt Dutch in Dordrecht ook aandacht aan de culturele aspecten. Integreren in Nederland omvat immers meer dan het leren van de taal alleen!