Beginners A1 / A2

De beginnerscursussen zijn bedoeld voor mensen die de basis van de Nederlandse taal willen leren. Eenvoudige taal uit het dagelijkse leven staat centraal tijdens deze cursus. Met de cursus beginners 1 bereid je je uitstekend voor op het MVV inburgeringstoets buitenland. De beginners 2 cursus staat gelijk aan het niveau van het inburgeringsexamen.

 

Beginners 1: 0 > A1

De beginnerscursus is bestemd voor mensen die nog geen kennis van de Nederlandse taal hebben. Je leert de alledaagse woorden en je kunt dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gebruiken. Je maakt kennis met de werkwoordsvormen, vraagzinnen en de ontkenning.

Na afloop van de cursus bent u in staat het Nederlands op eenvoudig niveau te begrijpen en te spreken. Je kunt bijvoorbeeld iets over jezelf vertellen, een bestelling in de winkel of in het restaurant doen, de weg vragen en een woonruimte zoeken.

 

Aanmelden

Beginners 2: A1 > A2

Deze cursus is geschikt voor mensen die al enige kennis hebben van de Nederlandse taal. Je leert om regelmatig voorkomende zinnen en uitdrukkingen te begrijpen en gebruiken. Tijdens de lessen werk je aan de uitbreiding van je woordenschat. Je leert veel gebruikte uitdrukkingen en de werkwoordsvormen in de verleden en toekomstige tijd.

Na de cursus kun je korte gesprekken voeren zoals bij de dokter of op school. Daarnaast leer je korte brieven schrijven en langere teksten begrijpen.

 

Aanmelden

 

 

Praktische Informatie

Cursusduur

20 weken (1 keer per week les)

12 weken (intensief, 2 keer per week les)

Kosten

€ 695,00 per cursus (betaling in twee termijnen mogelijk) 

€ 635,00 per cursus, intensief (betaling in twee termijnen mogelijk) 

Studielast

4 – 6 uur zelfstudie per week bij 20 weken

6 – 8 uur zelfstudie per week bij 12 weken (intensieve cursus)

Groepsgrootte

Minimum 6, maximum 10

Doelgroep

Midden- tot hoogopgeleide anderstaligen

Toelatingseisen

Beheersing van een westerse taal en het Latijnse alfabet

A1-niveau bij de beginners 2 cursus (wordt beoordeeld tijdens een intakegesprek)

Aanmelden

Voor aanvang van de cursus vindt er een (gratis) intakegesprek plaats. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus. Aanmelden is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.

Plan een intake