Halfgevorderd A2+ / B1

De halfgevorderde cursus is voor mensen die al een goede basis van het Nederlands hebben, maar die graag hun taalvaardigheid willen verbeteren. Naarmate je een taal beter gaat beheersen, kost het meer tijd om op een hoger niveau te komen. De stap van A2 naar B1 is groot. Daarom is dit niveau opgesplitst in twee cursussen (halfgevorderd 1 en halfgevorderd 2).

 

Halfgevorderd 1: A2 – A2+

Tijdens deze cursus breid je je luister- en spreekvaardigheid verder uit. De schrijfopdrachten worden langer en complexer en we gaan dieper in op de grammatica, zoals de woordvolgorde en de verschillende werkwoordsvormen.

Aan het eind van de cursus kun je bijvoorbeeld communiceren over je leefomgeving, voeding en persoonlijke zaken. Je leert formele en informele brieven te schrijven die bijvoorbeeld nodig zijn op het werk.

Aanmelden

Halfgevorderd 2: A2+ - B1

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op maatschappelijke onderwerpen. Je vocabulair wordt aanzienlijk vergroot en je leert typisch Nederlandse uitdrukkingen. Ook leer je steeds beter de grammaticale regels toe te passen.

Aan het eind van de cursus kun je bijvoorbeeld praten over het verleden en de actualiteit en weet je hoe je een sollicitatiebrief of instructie moet schrijven. Met dit niveau ben je klaar voor het staatsexamen programma 1.

Aanmelden

 

 

Praktische Informatie

 

Cursusduur

20 weken (1 keer per week les)

12 weken (intensief, 2 keer per week les) 

Kosten

€ 735,00 per cursus (betaling in twee termijnen mogelijk) 

€ 675,00 per cursus, intensief (betaling in twee termijnen mogelijk)

Studielast

5 – 8 uur zelfstudie per week

Groepsgrootte

Minimum 6, maximum 10

Doelgroep

Midden- tot hoogopgeleide anderstaligen

Toelatingseisen

A2-niveau of A2+- niveau (wordt tijdens een intake beoordeeld)

Aanmelden

Voor aanvang van de cursus vindt er een (gratis) intakegesprek plaats. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus. Aanmelden is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.

Plan een intake